tractament varius

 

Les varius

Montse Monjo, directora gerent de Clínica Nexus i el Dr. Samuel Pinós, director mèdic de Clínica Nexus ens parlen sobre la Teràpia Fotodinàmica, el tractament més efectiu avui dia per eliminar varius.

Què són les varius?

Les varius o venes varicoses són aquelles que degut a un mal retorn sanguini augmenten de volum, ja que la sang, en tenir dificultats per ascendir, s’estanca a la vena provocant l’aspecte engrandit, i fins i tot retorçat, d’aquesta.

Solen aparèixer a les cames i poden arribar a causar dolor o pesadesa, i fins i tot algun altre problema de salut. És, per tant, adient seguir un control mèdic i prendre, no tan sols mesures preventives, sinó que aconsellem sotmetre’s a tractaments mèdics per eliminar les varius, d’aquesta manera es pot arribar a prevenir una cirurgia.

També cal parlar de les aranyes vasculars, que són més lleus i petites. Com el seu nom indica semblen teranyines de venes primes i poden ser vermelloses o blaves. Normalment sorgeixen als turmells, cames o cara, i no solen causar dolor, tan sols són antiestètiques.

Quin és el tractament més efectiu per a l´eliminació de les varius?

És, sens dubte, la  ‘Teràpia fotodinàmica de varius’, un procediment que combina l’escleroteràpia química amb microescuma i el làser de Neodimi-Yag de 1064 nanòmetres de longitud d’ona.

En què consisteix?

Aquest tractament consisteix en la injecció prèvia de microescuma de polidocanol, en una concentració i característiques determinades, per aconseguir optimitzar l’efecte fototèrmic en l’emissió posterior del làser de Neodimi-Yag. D’aquesta manera millora la captació d´energia per la sang i la transmissió de calor al llarg del vas sanguini.

Quins són els avantatges respecte a les tècniques clàssiques?

Sens dubte obtenim millors resultats, una menor incidència d’efectes secundaris, una disminució de les sessions necessàries per assolir uns resultats òptims i  la possibilitat de tractar vasos superiors als 5 mm de diàmetre, fet que fins ara era poc viable en tractaments exclusivament amb teràpies fotolumíniques.

Com és el procediment, es necessita repòs o convalescència?

No, no es necessita convalescència ni baixa laboral, ja que el procediment és totalment ambulatori i no incapacita al pacient per la seva activitat normal. No requereix cap mena d’anestèsia (o com a màxim una crema anestèsica tòpica) i la seva tolerància és excel·lent. Posteriorment al tractament només cal aplicar una crema antiinflamatòria durant uns dies i portar unes mitges elàstiques de compressió mitjana d’1 a 2 setmanes.

No cal dir que, només un metge especialitzat en aquesta tècnica pot proporcionar-li els resultats esperats, amb la prèvia història clínica i exploració vascular pertinent.

Quantes sessions són necessàries? 

Unes 4 de mitja.

I quin interval hi ha entre elles?

Uns 2 mesos.

Poden tornar a sortir les varius tractades?

En un seguiment practicat durant els  darrers anys a 468 pacients tractats amb aquesta tècnica, no s’ha evidenciat cap cas de reaparicions.

En resum, gràcies a aquesta tècnica que combina l’esclerosi química i el làser, s’ha aconseguit millorar substancialment en tots els àmbits els resultats que fins ara s’aconseguien amb cadascuna d’aquestes per separat, erigint-se aquesta com una teràpia de primer ordre, en els casos indicats, pel tractament de les varius de les extremitats inferiors.

clinica nexus eliminació varius

 

Existeixen altres tipus de lesions vasculars que no són les varius, també els tracteu?

I tant que sí! Tenim la Plataforma làser vascular més evolucionada del món: Plataforma Cynergy,  amb l’exclusiu sistema Multiplex. 

Ens pot explicar què vol dir sistema Multiplex?

Que consta d’un làser de colorant polsat de 585 nm i un làser Nd:Yag de 1064 nm que, a més, poden ser emesos de manera seqüencial (1r un i immediatament l´altre). Aquest sistema patentat és exclusiu d’aquest equip i n’optimitza l’efectivitat i la seguretat del tractament, a la vegada que augmenta la comoditat i satisfacció dels pacients.

Quines altres lesions vasculars  tracteu amb èxit?

 • Rosàcia
 • Cuperosis
 • Angiomes
 • Hemangiomes
 • Taques vi de Porto
 • Telangièctasis i aranyes vasculars facials
 • Poiquilodèrmia
 • Punts rubí
 • D´altres

 

Descarrega’t la publicació en pdf

 

Un equip professional al vostre servei cada dia

Montse Monjo. Directora Gerent de Clínica Nexus

Dr. Samuel Pinós. Director Mèdic de Clínica Nexus

Compartir:
Contactar 973 279 810 680315500
Sandra Grau (Coordinadora)

  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no soliciteu el contrari i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagui de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a NEXLASER SL estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.

  Aquest lloc web està protegit per el reCAPTCHA i les Polítiques de privacitat i Termes del Servei de Google

  Contactar 973 279 810 680315500
  Sandra Grau (Coordinadora)

   Tratamos la información que nos facilita con el fin de enviarle publicidad relacionada con nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite lo contrario y no se cederán a terceros. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en NEXLASER, SL estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.

   Este sitio web está protegido por reCAPTCHA y las Políticas de privacidad y Términos de Servicio de Google

   Abrir chat
   ¿Necesitas ayuda?
   Hola, ¿en que podemos ayudarte?