Zona empelt capil·lar

El nostre cirurgià plàstic, especialista en trasplantaments capil·lars, ens explica la importància de la zona donant de l’empelt capil·lar per assegurar l’èxit del tractament.

La zona o àrea donant és aquella on s’extreuen les unitats fol·liculars al pacient, per després implantar-los a la zona receptora. Normalment, és la situada a la occipital i temporal del cuir cabellut, és a dir, entre la coroneta i el clatell. En aquesta, els fol·licles continuen creixent tot i que en altres àrees pugui caure el cabell, ja que no es veu afectada per la genètica i les hormones.

 

Com saber si la zona donant és apta

Una bona zona donant requereix:

 • Alta densitat de fol·licles
 • Diversos pèls per fol·licle
 • Cabell gruixut i fosc

L’ideal és que cada fol·licle contingui entre tres i quatre cabells, i com més gruixut sigui el cabell, més resistent i amb més força creixerà. No obstant això, no sempre es compleixen tots aquests requisits. Així doncs, si observem cabells fins, però amb alta densitat i amb un nombre suficient de pèls per fol·licle també podem considerar-la una bona zona donant.

Per contra, una zona donant pobra o de mala qualitat és aquella que no compta amb les suficients unitats fol·liculars per poder trasplantar a la zona receptora. Normalment succeeix en pacients amb alopècia agressiva o cicatricial, amb un cabell excessivament prim o a causa de cirurgies prèvies. En aquests casos, no s’aconsella un empelt o implant capil·lar per resoldre l’alopècia.

Així doncs, hem vist com aquesta zona és clau perquè el cirurgià decideixi si és possible o no realitzar un trasplantament capil·lar. Per aquest motiu, a Clínica Nexus realitzem un estudi o test genètic capil·lar per conèixer la causa de l’alopècia. A més de comprovar l’estat de l’àrea donant amb una microcàmera d’augment o tricoscopi.

 

Com és el procés de l’empelt capil·lar

El primer pas és extreure unitats fol·liculars de la zona donant. Hi ha dues tècniques per a això: retirar una capa de pell (tècnica FUSS) o extreure una a una (tècnica FUE).

Un cop extretes les unitats fol·liculars o fol·licles pilosos es classifiquen i es trien els de major qualitat, aquells amb major aptitud perquè creixi el pèl sa i fort, i posteriorment s’empelten a la zona receptora, això també pot realitzar-se mitjançant diferents tècniques.

A l’implantar fol·licles sans a la zona que pateix d’alopècia, el cirurgià s’assegura que el cicle de creixement de cabells torni a funcionar amb normalitat. Encara que per a això cal esperar diversos mesos, depenent la zona a tractar, entre 12 a 18 mesos.

 

Recuperació de la zona donant després de l’empelt capil·lar

Una de les preguntes més freqüents que ens fa el pacient abans de sotmetre a la cirurgia de l’empelt capil·lar és si perdran les unitats fol·liculars de la zona donant, o es recuperen. I la resposta ràpida és que no, ja que el nombre de fol·licles és limitat, i per aquest motiu és tan important una valoració prèvia que s’asseguri que n’hi ha suficients. També és important com s’extreuen, seguint un bon patró que dissimuli aquesta futura manca d’unitats fol·liculars.

Malgrat això, hi ha tractaments complementaris com el Plasma Ric en Plaquetes, o PRP, que consisteix a injectar el propi plasma del pacient per tornar a estimular el creixement de cabells. Aquest procés no crea fol·licles pilosos nous, però sí que estimula el bon funcionament dels ja existents.

Pel que fa a la recuperació de les extraccions, la zona donant torna a la normalitat als 7 o 10 dies després de la cirurgia, depenent de cada pacient. Fins al tercer dia, no es recomana tocar o rentar aquesta àrea del cuir cabellut. En aquest punt, és imprescindible seguir les recomanacions de metge per assegurar l’èxit del tractament.

 

 

 

Article original: HTI Clínic

Compartir:
Contactar 973 279 810 680315500
Sandra Grau (Coordinadora)

  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no soliciteu el contrari i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagui de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a NEXLASER SL estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.

  Aquest lloc web està protegit per el reCAPTCHA i les Polítiques de privacitat i Termes del Servei de Google

  Contactar 973 279 810 680315500
  Sandra Grau (Coordinadora)

   Tratamos la información que nos facilita con el fin de enviarle publicidad relacionada con nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite lo contrario y no se cederán a terceros. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en NEXLASER, SL estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.

   Este sitio web está protegido por reCAPTCHA y las Políticas de privacidad y Términos de Servicio de Google

   Abrir chat
   ¿Necesitas ayuda?
   Hola, ¿en que podemos ayudarte?