cel·lulitis

Què és la cel·lulitis:

La cel·lulitis és una alteració del teixit cel·lular subcutani que s’acompanya de canvis en la microcirculació del teixit conjuntiu, donant lloc a modificacions morfològiques, histoquímiques i bioquímiques del teixit.

 

Gairebé el 95% de les dones pateixen o patiran de cel·lulitis, més o menys prominent i independentment del seu pes.

Generalment es comença a formar durant la pubertat, amb els canvis hormonals (dels estrògens i la progesterona), i la localització més habitual són els malucs, cuixes, glutis, abdomen i braços.

El nom de pell de taronja, que tothom coneix, és degut a l’aspecte que generen els dipòsits irregulars de greix subcutani, quan es fibrosen, s’endureixen i provoquen una tracció interna, d’aquí l’aspecte de petits clotets o pell de taronja.

Els símptomes característics són de pesadesa i congestió a les cames. Hi ha diferents tipus i graus de cel·lulitis i diferents causes que necessiten l’avaluació individual de cada cas.

Pels casos més rebels, a Clínica Nexus tenim tota mena de tractaments medico-estètics no invasius i totalment eficaços: carboxiteràpia, ozonoteràpia, mesoteràpia, ones de xoc, endermologie, radiofreqüència, infrarrojos, utrasons, entre altres.

 

Què causa l’aparició de cel·lulitis:

 • Existeixen causes genètiques (hereditàries, hormonals, o mala circulació) i factors externs.
 • En els primers és difícil actuar, en canvi, sí que es poden modificar els hàbits a fi i efecte de prevenir-la en la mesura del possible.
 • L’estrès s’ha demostrat com una possible causa, ja que existeix una relació amb l’alteració hormonal en estats d’angoixa i estrès.
 • L’alimentació basada en sucres i greixos
 • Les digestions pesades i l’estrenyiment
 • El sedentarisme o estar molt temps, sigui seguts o dempeus, ja que afavoreix una mala circulació.

 

Com evitar-la:

 • Segueix una dieta rica en proteïna, cereals integrals, verdures desintoxicants (carxofa, espàrrecs…) i fruita aquosa (com pot ser la síndria, meló, pinya, llimona…)
 • Mantingues una bona hidratació bevent aigua, caldos depuratius i infusions drenants. Evita begudes amb gas, sucres, cafeïna o alcohol. Una bona hidratació ajudarà a drenar-te i a desintoxicar-te, ja que simultàniament es retenen líquids i s’acumulen toxines
 • Usa, sempre que puguis, roba i calçat còmode
 • Practica exercici físic: camina, neda, i fes exercicis de tonificació com GACS (glutis, abdominals i cames). El Ioga també t’ajudarà a combatre-la pel seu efecte antiestrès, i el Pilates pel seu treball focalitzat.

 

Tipus de cel·lulitis:

Existeixen diferents graus, zones d´afectació i tipus de cel·lulitis. En cada una cal incidir de manera diferent.

 1. Graus de cel·lulitis: Es classifiquen fins a 4 graus diferenciats

Grau 1: No s´evidencia visualment, només amb la compressió i la contracció muscular. Afectació localitzada, i la zona més afectada és els glutis.

Grau 2: Els canvis en la forma de la pell desigual s’aprecien a peu dret. Afecta majoritàriament glutis i cuixes.

Grau 3: La superfície de la pell és desigual, tant en la posició ajaguda com dempeus. Els nòduls a la pell són clarament visibles, i la seva pressió és dolorosa. Localització generalitzada.

Grau 4: La pell està plena d’irregularitats en totes les posicions, i aquestes són molt visibles a simple vista. Inclús quan es pressiona suaument el pacient sent dolor. Presenta retenció de líquids, edemes i problemes circulatoris.

 

En funció del grau, determinarem el tipus de tractament i el nombre de sessions a realitzar.

 1. Zones d´afectació: zona localitzada o generalitzada
 2. Tipus de cel·lulitis: tova o flàccida, dura o fibrosa, edematosa, i mixta

 

Cel·lulitis tova o flàccida

És la més comuna, es distingeix per la textura gelatinosa i flàccida de la pell. L´àrea afectada  tendeix a moure´s fàcilment al caminar, encara que no resulta dolorosa al tacte. Les seves causes principals són la manca de to muscular, un augment de pes, l’envelliment o els canvis hormonals.

Augmenta a mesura que envellim o guanyem pes i s’agreuja quan hi ha poca massa muscular.

Àrees afectades: La majoria de les vegades està localitzada a les cuixes, l’abdomen, els glutis i els braços, que són les zones on més greix s’acumula.

 

Cel·lulitis dura o fibrosa

La cel·lulitis dura, fibrosa o també coneguda com a cel·lulitis sòlida, és un tipus de cel·lulitis difícil de tractar i requereix tractaments medico-estètics. Això es deu al fet que sovint és el resultat del desenvolupament i la compactació de la cel·lulitis durant molts anys, afavorida amb el sobrepès i la manca d’exercici.

Sol aparèixer en l’adolescència i, si no es tracta, pot durar tota la vida.

A diferència de la cel·lulitis tova, aquesta és compacta i no es mou. La pell s’adhereix al múscul i es torna dura i sensible al tacte, cosa que pot arribar a ser extremadament dolorós. Això es deu al fet que els nervis són asfixiats pels nòduls de greix.

Àrees afectades: Sovint es localitza en els malucs, les cuixes, al voltant de les natges i de vegades en la part interna del genoll.

 

Cel·lulitis edematosa

La cel·lulitis edematosa s’associa a trastorns circulatoris, fet que comporta una retenció significativa de líquids en el cos. S’identifica amb símptomes com cames pesades i sensació d’inflor  per la retenció de líquids. La pell es torna esponjosa i rogenca, i resulta sovint dolorosa quan es toca o després de diverses hores d’estar assegudes.

Àrees afectades: Sol afectar a les cuixes, glutis i els genolls, també és freqüent a la part inferior de les cames, que perden definició.

 

Cel·lulitis mixta

És la combinació de les anteriors.

Sovint les formes de cel·lulitis dura, flàccida i edematosa no es troben de forma separada, sinó que coexisteixen.

 

Un cop hem diagnosticat el grau, les zones d’afectació i el tipus de cel·lulitis Clínica Nexus et dissenya el teu Pla de tractament personalitzat.

 

Tractaments per la cel·lulitis:

 • Pautes higiènico-dietètiques personalitzades
 • Plans terapèutics personalitzats
 • Tractaments nutricosmètics i dermocosmètics específics
 • Tractaments 360º per la cel·lulitis. Pots consultar-los aquí

 

 

La combinació de diferents tècniques o teràpies maximitzen els resultats.  

Gràcies al gran ventall d’aparatologia que disposem a la clínica, i al personal especialitzat i en continua formació, podem donar solució a tots els graus, tipus de cel·lulitis i zones afectades.

Pots consultar aquí tots els tractaments per la cel·lulitis i la tecnologia que pots trobar en nosaltres.

Compartir:
Contactar 973 279 810 680315500
Sandra Grau (Coordinadora)

  Tractem les dades que ens facilita amb la finalitat de donar resposta a la consulta sobre els nostres productes i serveis per qualsevol mitjà (postal, email o telèfon). Les dades proporcionades es conservaràn mentres no soliciteu el contrari i no es cediran a tercers, excepte en els casos que s’hagui de fer per una obligació legal. Vostè te dret a obtenir confirmació sobre si a NEXLASER SL estem tractant les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o solicitar la supressió quan ja no siguin necessàries per les finalitats que van ser recollides.

  Aquest lloc web està protegit per el reCAPTCHA i les Polítiques de privacitat i Termes del Servei de Google

  Contactar 973 279 810 680315500
  Sandra Grau (Coordinadora)

   Tratamos la información que nos facilita con el fin de enviarle publicidad relacionada con nuestros productos y servicios por cualquier medio (postal, email o teléfono) e invitarle a eventos organizados por la empresa. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite el cese de la actividad. Los datos proporcionados se conservarán mientras no solicite lo contrario y no se cederán a terceros. Usted tiene derecho a obtener confirmación sobre si en NEXLASER, SL estamos tratando sus datos personales por tanto tiene derecho a acceder a sus datos personales, rectificar los datos inexactos o solicitar su supresión cuando los datos ya no sean necesarios para los fines que fueron recogidos.

   Este sitio web está protegido por reCAPTCHA y las Políticas de privacidad y Términos de Servicio de Google

   Abrir chat
   ¿Necesitas ayuda?
   Hola, ¿en que podemos ayudarte?